Doe een gesponsorde game marathon

Start je favoriete ‘game machine’ en speel in marathon games solo of met team. Zorg er voor dat jouw vrienden, familie, buren … jou sponsoren als je bepaalde challenges haalt.

TLDR jouw game marathon

> Wat heb je nodig? Een console of game PC, een planning, een aantal challenges en tijd om je marathon te doen!

> Hoe brengt het geld op? Laat je sponsoren door je vrienden, familie, buren …

STAP 1: Organiseer je marathon

Maak een planning wat jij of je team allemaal wil doen in de gaming marathon. Bepaal hoe lang je wil gamen: 2u, 8u of zelfs 24u en bepaal wanneer (datum & startuur) je wil gamen. Onderschat niet dat je een marathon lang kan duren. Als je met een groep speelt kan je het net iets langer uithouden omdat je natuurlijk kan roteren in je team.

Zorg er voor dat je marathon spannend blijft voor jezelf en aantrekkelijk is voor je sponsors. Je kan voorzien dat je aantal game platformen gebruikt (andere consoles, Game Boy, NES, smartphone …) en een aantal verschillende games. Zorg er ook voor dat je ‘uitdagingen’ voorziet binnen je game marathon waarvoor jouw sponsor dan geld moet bijdragen. Denk bijvoorbeeld aan een speed run, een floor is lava challenge, Singstar challenge ….

Maak een flyer of een event aan op Facebook, waar je alles uitlegt. Vergeet zeker niet een toffe naam te kiezen voor jouw event. Registreer je actie ook op De Warmste Week of Serious Request.

STAP 2: Maak je marathon bekend & ga op zoek naar sponsors

Met je plan, games & challenges in handen ga je nu bij je ouders, buren, collega’s, leraren … langs met je marathon. Zorg er voor dat ze bepaalde elementen kunnen sponsoren uit jouw marathon.

STAP 3: Game, eat, drink, repeat

Zorg er op de dag zelf voor dat je regelmatig pauzes neemt, genoeg drinkt & regelmatig eet. Zorg er ook voor dat je zeker genoeg water drinkt, naast de andere zaken die je zou drinken.

Je kan je marathon ook streamen op Twitch, YouTube of Twitch. Meer info over streaming vind je in dit artikel.

 

Veel succes!

 

Deel deze post

#gamers4life mogelijk dankzij You, we the gamers!