De Pokémon Challenge

Ben jij een echte Pokémon Professor? Zet deze kennis dan in voor het goede doel! Organiseer een Pokémon Challenge waarbij jij uit je hoofd alle Pokémon uit de PokéDex opnoemt!

TLDR jouw Pokémon challenge

> Wat heb je nodig? Jouw Pokémon kennis en een PokéDex lijst per generatie

> Hoe brengt het geld op? Laat je sponsoren per aantal Pokémon

Stap 1: Bepaal hoeveel Pokémon je maximaal gaat benoemen.

Dit zorgt er voor dat je meteen een doel hebt bij het aantrekken van sponsors (“Voor mijn Pokémon Challenge noem ik foutloos de eerste twee generaties van Pokémon op uit mijn hoofd“), en het geeft je meteen een zicht op de haalbaarheid van je Challenge.

TIP: Elke generatie van Pokémon games heeft een eigen type Pokédex met het aantal Pokémon er in. In de games wordt dit de National Dex genoemd. Werk per National Dex zodat je een mooi overzicht hebt van alle verschillende Pokémon. Op deze website kan je er eentje terugvinden

Stap 2: Bepaal hoeveel geld je per Pokémon vraagt en plan de challenge

Hoeveel geld wil je op halen? Als je bijvoorbeeld voor elke Pokémon die jij kan opnoemen €0,10 vraagt, kan je met het opnoemen van de complete eerste generatie Pokémon (151) €15,10 ophalen. Hoe meer je vraagt per Pokémon, hoe meer je ophaalt. Je kan ook vanaf de 20ste Pokémon een prijs beginnen vragen.

Spreek vervolgens met jezelf af wanneer, waar en hoe je de Challenge laat plaatsvinden. Thuis bij jou in de woonkamer? Ergens op een publieke plek? Neem je jouw Challenge op en post je dit op YouTube? Zorg ervoor dat je alle praktische zaken bedacht hebt voor je aanvragen gaat doen voor sponsoring.

TIP:Je bent natuurlijk vrij om zelf te bepalen hoeveel geld je vraagt voor je Challenge, maar probeer na te denken over het ideale prijspunt om zoveel mogelijk sponsors te strikken!

Stap 3: Neem de challenge

Op de geplande dag zorg je dat je de Challenge uitvoert. Denk van te voren goed na over hoe je het voltooien van de Challenge gaat bewijzen naar je sponsors. Nodig je iedereen uit en neem je voor een live publiek de Challenge? Maak je een video er van? Oefen van te voren genoeg, zodat je er zeker van bent dat je de Challenge voltooid!

TIP: Zorg ervoor dat je tenminste één getuige hebt tijdens je challenge die je controleert tijdens de Challenge. Zo kan niemand je verwijten dat je het niet gehaald hebt of vals gespeeld hebt!

 

Veel succes!

Deel deze post

#gamers4life mogelijk dankzij You, we the gamers!